Hoorn, Echt Mooi

Yvanca

Ontdek Hoorn: écht mooi! De karakteristieke monumentale binnenstad aan het water heeft de sfeer van toen, maar met het unieke aanbod aan winkels, horeca en cultuur, de beleving van nu.

Aan het water

Foto: Benno Ellerbroek

Hoorn wordt omarmd door het water van de voormalige Zuiderzee. Watersporters en recreanten vinden hier de perfecte thuishaven. Kom kitesurfen in het nabijgelegen Schellinkhout of zeilen op het Hoornse Hop. Maar gewoon relaxed genieten van het uitzicht op het Markermeer kan natuurlijk ook. Vanaf een zonnig terras, park, supboard of het grootste stadsstrand van Nederland.

Winkelen en horeca

Foto: Ysbrantz

In de sfeervolle straatjes met monumentale panden ontdek je ook de allerleukste winkeltjes, speciaalzaken en gezellige koffietentjes die van een dagje Hoorn een echte beleving maken. Sluit je dag af met een culinair diner bij onze horecatoppers. Langer blijven? Blijf dan een nachtje logeren! Er valt morgen nog zoveel te ontdekken.

Kunst en cultuur

Foto: Benno Ellerbroek

Van de Museumstoomtram tot Pop-up Museum Expoost. En van film in Cinema Oostereiland tot theater in Schouwburg Het Park. Hoorn ademt kunst- en cultuur. Het ene moment loop je Pipo de Clown tegen het lijf in het Museum van de 20ste eeuw en vervolgens beland je in een jamsessie. Onze muziekscene brengt eigengereide talenten voort als Tim Knol en S10.

Geschiedenis

Foto: Benno Ellerbroek

De Hoornse haven was voor ontdekkingsreizigers in de 15e en 16e eeuw het startpunt om de wereld in kaart te brengen. Na De Slag op de Zuiderzee werd Hoorn een mondiale ontmoetingsplaats. In Hoorn loop en vaar je letterlijk door de eeuwen heen. Neem vooral je camera mee, want Hoorn is super fotogeniek! Even uitrusten? Geniet dan van een lekkere lunch of een café latte.

Altijd iets te doen

Foto: Benno Ellerbroek

Hoorn is echt mooi, met de nadruk op echt. Want Hoorn is authentiek. Dat zit niet alleen in de monumentale gebouwen en sfeervolle straatjes, maar ook in de gastvrije mensen. In Hoorn is altijd wel iets te doen: een cultureel evenement, expositie, activiteit op het water of de gezellige markt. Ontdek in de agenda wat er binnenkort te doen is. 

Dit vind je misschien ook leuk