5x Duurzaam winkelen in Hoorn

Marije van Haarlem

Gastblogger

Duurzaam winkelen in Hoorn, kan dat? Daar weet gastblogger Marije van De Duurzame Gids alles van. In deze blog neemt zij jou mee langs 5 winkels met een duurzaam aanbod in de Hoornse binnenstad.

1 - Clevers Concept Store

Mijn persoonlijke favoriet is eentje die zelfs een hoop Horinezen niet kennen: de vintage & zero waste shop van Agnes Clevers. Verstopt in een van de leukste winkelstraatjes, de Kruisstraat, vind je hier het grootste aanbod duurzame producten van heel Hoorn. Zo shop je bijvoorbeeld duurzame varianten van shampoo, wasmiddel, herbruikbare waterflessen en nog veel meer. 

Op de tweede verdieping vind je de mooiste vintage spulletjes, terwijl de platenspeler zachtjes speelt op de achtergrond. De eigenaresse heeft bovendien een oog voor design, dus je shopt hier ook nog eens de mooiste designer spulletjes zoals vaasjes en kleden, perfect voor jezelf of als souvenir. Niet te missen als je in Hoorn bent!

2 - Thin Ice

Lokale kledingwinkel van Hermien Verdenius, een verborgen pareltje van Hoorn. Ook deze winkel zit in de gezellige Kruisstraat! De eigenaresse maakt alle kleding van reststoffen in een beperkte en unieke oplage. Dat betekent dat er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden om kleding te maken, en alles ook nog handgemaakt is. Deze kleding vind je dus niet gauw ergens anders!

3 - Simon Lévelt

Speciaalzaak Simon Lévelt heeft voor elke koffie- en thee liefhebber wel een smaak of soort te vinden. Wat is er dan duurzaam aan deze winkel? Simon Lévelt is de enige winkel in Hoorn waar je koffiebonen kunt ‘aftappen’, en meenemen in een eigen blik of katoenen zak. Hiermee bespaar je dus een (plastic) verpakking. 

Bovendien heeft de speciaalzaak grotendeels biologische koffie en thee in het schap, waar ze je met alle liefde over vertellen. Een perfect duurzaam kado voor jezelf of een ander.

4 - 't Glop

Tweedehands kledingwinkel ’t Glop van Sapho van der Toorn is al meer dan dertig jaar een begrip in Hoorn. Ontdek een prachtige verzameling vintage en designer kledingstukken die zeker nog een tweede leven verdienen. Wist je dat je al 10.000 liter water kunt besparen door bijvoorbeeld een spijkerbroek tweedehands te kopen? Tel uit je winst!

Oorspronkelijk zat deze winkel dus op ‘t Glop, maar nu… óók in de gezellige Kruisstraat.

5 - De Duurzame Shop van Hoorn (pop-up shop)

Foto van De duurzame gids

Huh, die heb ik nergens gezien? Dat klopt! De Duurzame Shop is steeds op tijdelijke locaties in de binnenstad te vinden. In deze pop-up shop is een basis collectie van duurzame t-shirts en jeans te vinden die in elke garderobe passen. De collectie is samengesteld door deze gastblogger.

Wil je weten wanneer de pop-up shop weer in Hoorn te vinden is? Volg dan @DeDuurzameGids of @DeDuurzameShopvanHoorn

Duurzaam winkelen met een gids door Hoorn 

In deze blog zijn een aantal winkels te vinden met een duurzaam aanbod, maar er is nog veel meer te ontdekken in Hoorn. Ga mee op een wandeltour met een gids, en ontdek nog veel meer winkels met een duurzaam aanbod, en hoor meer over het verhaal achter de duurzame producten. In een aantal winkels ontvang je bovendien een mooie korting tijdens deze tour.

Volg een duurzame shop tour in Hoorn of volg De Duurzame Gids op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk